Tanulj meg jól delegálni, hogy kiemelkedő eredményeket érhess el

Vezetői kvalitásodat az mutatja meg, hogy milyen eredményeket érsz el mások cselekvése által. A jó vezető alapvető képessége a hatékony delegálás, mégis sok vezető küzd azzal, hogy mit és hogyan delegáljon ahhoz, hogy növelni tudja a produktivitást.

Növeld bevételeid

Fejleszd céged

Tedd önműködővé

Építsd eladhatóvá

Miért érdemes megtanulnod hatékonyan delegálni?

"A delegálni NEM tudás az egyik legnagyobb probléma valamennyi szintű menedzser között." - írja Eli Broad amerikai üzletember könyvében.

John C. Maxwell amerikai lelkész, leadership guru mondása is megkerülhetetlen delegálás témában: "Ha kevés és kis dolgot akarsz jól csinálni, akkor csináld magad. Ha nagy dolgot akarsz és nagy hatást elérni, akkor tanulj meg delegálni."

A delegálás az eredményes menedzser alapvető képessége. Hatékony delegálás nélkül nem tudod vezetőként a lehetőségeidet kihasználni. Elméleti szinten ezzel mindenki egyet is ért.

A gyakorlatban a vezetők mégis gyakran küzdenek azzal, hogy mit és hogyan delegálhatnak úgy, hogy az ténylegesen segítség legyen a számukra és fejlődés a munkatársaik számára; hogy hogyan adjanak át felelősséget, csak feladatok kiosztása helyett. 

A jól delegáló vezető rendkívül pozitív hatással van a vállalati kultúrára, megnöveli a munkatársak elkötelezettségét, magabiztosságát, javítja a munkamorált, az egyéni produktivitást.

Azok a vállalatok, ahol a vezetők jól delegálnak, gyorsabban nőnek, több bevételt generálnak és több munkahelyet hoznak létre - tanulmányok igazolják.

A hatékony delegálás szempontjai

Szerencsére a delegálás képessége tanulható, gyakorlással pedig szokássá alakítható. Delegáláskor az alábbi szempontokat érdemes átgondolni:

MIT ÉRDEMES DELEGÁLNI

Alapvetően fontos vezetői tudás, hogy mi az, amit lehet és kell, és mi az, amit nem szabad delegálni. No meg, hogy mivel érdemes kezdeni.

KINEK CÉLSZERŰ DELEGÁLNI

A megfelelő személy nem feltétlenül az, aki képes végrehajtani a feladatot; delegáláskor lényegesen több szempontot kell figyelembe venni.

HOGYAN DELEGÁLJ

A világos és konkrét kommunikáció elengedhetetlen arról, hogy mi az elvárt eredmény és miért. A folyamatok ismerete, folyamatleírások nagyban tudnak segíteni.

hogyan KÖVESD NYOMON

A delegálás nem jelenti a feladat elengedését. Végső soron a vezetőé marad a felelősség, ezért a haladás nyomon követése marad vezetői feladat.

hogyan ADJ VISSZAJELZÉST

Munkatársaid fejlesztésének legnagyszerűbb módja, ha rendszeresen visszajelzést adsz nekik; a hatékony visszajelzés a delegálás egyik alappillére.

hogyan ÉRTÉKELJ

A jövőbeli teljesítmény javítása érdekében érdemes rendszeres időközönként mind a saját, mind a munkatársak teljesítményét értékelni.

5 alkalmas delegálási tanácsadás

A fenti szempontok szerinti 5 alkalmas (5x1 óra) delegálási tanácsadást kínálok számodra, ahol olyan módszertant adok a kezedbe, amelyeknek segítségével rövid idő alatt kiváló delegálóvá válhatsz.
A módszertant elkezdjük a gyakorlatba is ültetni, az első alkalomtól kezdve.

Munkalapokkal segítem a tanulási folyamatot; személyre szabottan átnézzük, hogy mely feladatokat lehet és szabad delegálnod, melyikkel érdemes kezdeni.
Megtanítalak, hogy mire figyelj a munkatárs kiválasztásakor; hogyan delegálj, hogy az sikeres legyen; hogyan adj visszajelzést és értékelést, mindezt rendszerbe foglalva.
A folyamat végén fel leszel vértezve valamennyi eszközzel ahhoz, hogy sikeres és hatékony delegálóvá válj!

Bónusz: folyamatmodellező szoftver

A tiszta, világos gondolkodás a sikeres vezetők sajátja. Minél jobb eszközeid vannak a tisztánlátás támogatására, annál jobb terveket, stratégiát tudsz alkotni, végeredményben jobb eredményeket elérni. Ügyfeleinknek 6 hónapig ingyenes folyamatmodellező szoftver elérést adunk, ezzel segítünk folyamataid tisztánlátásában is.

Ügyfeleink mondták

A legjobb, hogy bármikor tudom használni

Az átbeszélt és kapott összesítő munkalap segítségemre van bármikor, amikor delegálni vagy kiszervezni akarok munkát.
A folyamatszemlélet is velem marad.

oláh andrea - D&T Kft.

Új szemmel tekintek a feladatkiosztásra

Orsi tréningje óta tisztábban látom a saját szerepem cégvezetőként, letisztultabb folyamatokat alkotunk, amikkel könnyebb a kollégáknak dolgozniuk, mi jobban átlátjuk a kapacitásainkat, és több projektet tudunk párhuzamosan vállalni. Kell ennél jobb ajánlólevél? :) 

Sándorfy Adrián - brocasterz podcast kft.

Azt sajnálom, hogy nem tudtam ezt korábban 

Sok álmatlan éjszakát megspóroltam volna vele, ha már a legelső munkatárs felvételekor a kezemben van a most kapott tudás!
Sok új szempontot kaptam, azóta egészen máshogy tekintek a gyengébben teljesítő munkatársakra.

KÁDÁR ZSUZSA - CEO

A delegálási tanácsadás felépítése

01.

Elmélet
  • Delegálási szinted meghatározásához egy kérdőívvel kezdünk, hogy lássam hol tudok leginkább segíteni
  • A mit-kinek-hogyan kérdéskört alaposan megvizsgáljuk, gyakorlatorientáltan
  • Már az első alkalommal "kinézünk" legalább 5 delegálandó feladatot

Hatékony delegálás 5 lépése

02.

5 lépéses folyamat
  • Elmondom hogyan épül fel a hatékony delegálás 5 lépése
  • El fogod tudni dönteni, hogy csapaton belül kinek érdemes ledelegálni az adott feladatot
  • A hogyan delegálj témakörhöz folyamatszemlélettel közelítünk

7 munkalap összesen

03.

Gyakorlatba ültetés
  • A munkalapok mentén azonnal el tudsz kezdeni jól delegálni
  • Legalább 5 feladat delegálását végigkísérem, hogy a kezdeti sikerélmény meglegyen
  • További teendőd gyakorolni, hogy szokásoddá váljon a jól delegálás

Munkalapok mentén önállóan

beszéljünk!

Szeretnél többet megtudni a delegálási tanácsadásról?

3 azonnali előny:

több vezetői idő

A delegálás legfontosabb célja, hogy a napi mókuskerékből, az állandó csinálásból ki tudj szállni. A felszabaduló időt vezetői teendőkre fordítva fejleszteni tudod a cégedet, ami a hosszú távú túlélés alapja.

elkötelezettebb munkatársak

Sokan meglepődnek azon, hogy a munkatársak milyen pozitívan fogadják, ha több felelősséget, komplexebb munkát, több megoldandó feladatot kapnak. A több és jobb delegálás azonnali eredménye, hogy a munkatársak számára tér nyílik saját képességeik megmutatására és fejlesztésére, növelve a teljes termelékenységet.

 vezető személyétől független működés

A jól delegálás és a jól kialakított munkafolyamatok elengedhetetlen része az önműködő (az alapító/vezető személyétől független) vállalkozás kiépítésének. Az 5 alkalom során azt is átbeszéljük, hogy hogyan érdemes strukturálni és dokumentálni a munkafolyamatokat, úgy, hogy a delegáláshoz nélkülözhetetlen tisztánlátást segíteni tudja.

Az 5 alkalmas delegálási tanácsadás ára:

A delegálási képesség tanulható! Azt ígérem, hogy az 5 alkalom végére el fogsz tudni kezdeni hatékonyan delegálni.

az 5 alkalom ára:

150.000 Ft +ÁFA

További alkalmak - igény szerint -
30.000 Ft + ÁFA

30 napos, 100% - os pénzvisszafizetési garancia

ELÉGEDETTSÉGI
100% 
GARANCIA

Ha bármilyen oknál fogva elégedetlen vagy, akár menet közben, akár az 5. alkalom után 30 napig, kérdés nélkül visszautaljuk a befizetett "tandíjat". Mivel a fizetés előre történik, ezt fontosnak tartjuk hangsúlyozni.

Bíró Orsi, InvenQ Kft.

Üzleti folyamatok fejlesztési és delegálási tanácsadással foglalkozom. Sokszor látok nagyon leterhelt cégvezetőket, és sok-sok elpazarolt erőforrást.

A vezetőknek abban tudok segíteni, hogy saját idejüket jelentősen felszabadítsák, így több idejük marad cégük fejlesztésére, a vezetői feladatokra.

Két irányból célzom a leterheltség csökkentését: egyfelől a delegálási képességek elmélyítésével, másfelől strukturált üzleti folyamatok kialakításával.

Gyakori kérdések a tanácsadásról

Többen is jöhetünk?

Egy vállalat vezetői többen is jöhetnek egyszerre. Ha például ketten vagytok tulajdonosok, célszerű is mindketten ott lennetek. Az ár ilyen esetekben eltérhet, de nem feltétlenül.

Én már egészen jól delegálok, nekem is való?

Szerintem igen, az egészen jól delegálok állapotba érdemes még egy kis energiát befektetni és kiváló delegálóvá válni, bőven meg fog térülni a befektetett energia.

5 alkalom után lehet folytatni a közös munkát?

Igen, igény szerint, 30.000 Ft+áfa óradíjon tudjuk folytatni a közös munkát, aminek eredményeképpen egyre több feladatot fogsz tudni leadni. 

A munkalapok digitálisan is elérhetőek?

Természetesen, Drive mappából elérhetőek.

Legyél te a legjobb delegáló!

Tapasztald meg a hatékony delegálás előnyeit!

Jelentkezz most egy ingyenes és kötetlen, 30 perces telefonos beszélgetésre, ahol átbeszéljük aktuális helyzeted, válaszolunk kérdéseidre, megbeszéljük a továbbiakat.

Ügyfeleink mondták

A legjobb, hogy bármikor tudom használni

Az átbeszélt és kapott összesítő munkalap segítségemre van bármikor, amikor delegálni vagy kiszervezni akarok munkát.
A folyamatszemlélet is velem marad.

oláh andrea - D&T Kft.

Új szemmel tekintek a feladatkiosztásra

Orsi tréningje óta tisztábban látom a saját szerepem cégvezetőként, letisztultabb folyamatokat alkotunk, amikkel könnyebb a kollégáknak dolgozniuk, mi jobban átlátjuk a kapacitásainkat, és több projektet tudunk párhuzamosan vállalni. Kell ennél jobb ajánlólevél? :) 

Sándorfy Adrián - brocasterz podcast kft.

Azt sajnálom, hogy nem tudtam ezt korábban 

Sok álmatlan éjszakát megspóroltam volna vele, ha már a legelső munkatárs felvételekor a kezemben van a most kapott tudás!
Sok új szempontot kaptam, azóta egészen máshogy tekintek a gyengébben teljesítő munkatársakra.

KÁDÁR ZSUZSA - CEO