Sem az ügyfeleink, sem a piac nem fog szólni nekünk, hogy itt az ideje a digitális átalakulásnak. Minden vezető hallott már a digitális átalakulásról, azonban, aki még nem tett ilyen irányú lépéseket nagy kockázatot vállal, hogy versenytársai leelőzik.

More...

A digitális átalakulásról, mint fogalomról részletesen egy átfogó útmutatóban írtam.

Ez a trend mindenkit érint, kézzelfogható, hogy számos új eszköz, technológia, stratégia jelenik meg viszonylag gyorsan, sok vállalatban mégsem tudatosul, hogy elavult működési modellje, változtatni kellene.

A teljesség igénye nélkül felsorolunk 5 olyan jelet, amely arra utal, hogy itt az ideje felkarolni az új digitális lehetőségeket:

1. Az eladások stagnálnak, vagy csökkennek

Ha a korábban jól működő üzleti modelletek nem hozza a szokott számokat mindig figyelmeztető jel. Manapság pedig könnyen lehet, hogy versenytársaid megelőznek: jobb termékekkel, szolgáltatásokkal, kiemelkedő ügyfélélménnyel, esetleg olyan új technológia alkalmazásával, amellyel az egész iparágat változtatják meg. A gyorsan változó technológia, az átalakuló ügyfél elvárások nagyon is valóságossá teszik a sokak számára még csak egy trendnek gondolt digitális átalakulást. A digitális térben minden eddiginél könnyebbé válik az egyes termékek és szolgáltatások összehasonlítása, és a szolgáltató váltás, azaz ügyfeleid elvesztése.

Fontos a saját digitális átalakulási stratégia megalkotása, ha nem akarsz alulmaradni a küzdelemben és meg akarod tartani ügyfeleidet.

2. Ügyfeleitekhez nem kapcsolódtok digitálisan

A vállalatok online jelenléte minden eddiginél kritikusabb. Az eladási folyamatot egyre nagyobb mértékben befolyásolja a közösségi média. Nem a elég a saját, jól működő weblap, jelen kell lenni azokon a platformokon is, ahol ügyfeleink vannak. Az ottani értékes adatokat gyűjteni kell, és elemezni, és ezek alapján (adatvezérelt döntéshozatallal) növelni ügyfeleink elégedettségét. Aki nem fektet kellő hangsúlyt digitális jelenlétének alakítására az könnyen lemarad, a vásárlók azt fogják előnyben részesíteni, akivel ott és úgy tudnak kommunikálni, ahogyan az nekik a legkényelmesebb. Például, bankszámlát nyitni otthonról, a kanapén ülve.

3. A bevált kampányok nem generálnak új ügyfeleket, kevesebb ajánlást kaptok

Kis túlzással mondhatjuk, hogy ma a marketingeseknek több technológia áll rendelkezésére, mint az IT-soknak. Ha megfelelően integrált alkalmazások segítik a marketing munkáját, akkor a teljes vásárlási folyamat megismerhető, mérhető, így láthatóvá válik mi az ami tetszik ügyfeleiteknek, és mi az, ami már a múlté. Így megalapozott, adatvezérelt döntéseket tudtok hozni marketing stratégiátokra vonatkozóan.

Az is figyelmeztető jel, ha a korábbiakhoz képest kevesebb ajánlást kaptok a már meglévő ügyfelektől. Ilyenkor lehet, hogy hiányos az utókövetési kommunikációs stratégia, de az is lehet, hogy hiányzik vállalatotok jól felépített, erős és könnyen megosztható digitális jelenléte, mert a vásárlói véleményeket, ajánlásokat egyre inkább online, méginkább közösségi média felületeken osztanak meg az emberek. 

4. A döntéshozatal nem az összegyűjtött adatokon alapszik

Megfelelően méred kampányaidat? Az eddig beváltak nem hozzák a szokott eredményeket? A digitális térben akár egy év alatt is elévültté válhat digitális marketing stratégiánk. Ha a korábbi eredmények elmaradnak, érdemes felülvizsgálatot tartani nemcsak a marketing, hanem a kapcsolódó területek, mint az értékesítés és az ügyfélszolgálat területein is, különös tekintettel az adatelemzésre, információ megosztásra. Adatvezérelt döntéshozatal az új hívószó.

5. A munkatársak szerint elavult a technológia, hiányzik az együttműködés

Ha a munkatársaktól egyre több panasz érkezik az információ megosztás és az együttműködés hiányáról, elszigetelten működő osztályokról, csapatokról, rendszerekről, akkor ott biztosan változtatni kell, mert a mostani haladó üzleti kultúrában csakis az együttműködés vezethet sikerre. Vesztett ügyünk van, ha az információ elszigelten áll rendelkezésünkre, nem pedig bárki számára, bármikor elérhetően. Üzleti adataitokat a keletkezés helyétől függetlenül bármelyik munkatárs számára elérhetővé kell tenni.

Munkatársaitok azokat a funkciókat fogják keresni az üzleti rendszereitekben, amelyeket felhasználóként, a számos elérhető applikációban már megszoktak. Ha nincsenek ilyenek, akkor érdemes az elavult technológiát frissíteni. Válasszatok integrált üzleti applikációkat, melyek felhasználóbarát felületet nyújtanak, mobileszközökről is elérhetőek.

+1: A digitális technológia nincsen a stratégiába integrálva

Stratégiai szinten kell integrálni a digitális technológia adta lehetőségeket, hiszen a digitális átalakulás nem más, mint a digitális technológia alkalmazása az üzlet valamennyi területén: a marketingtől az értékesítésen át a termékeket érintő döntések meghozataláig.

Ha a fenti jeleket tapasztalod akkor érdemes a digitális átalakulás kérdését megvizsgálni, hogy ez mit is jelent vállalatod szempontjából. Mindig az üzleti szempont a kiindulás, nem a technológia vezérli az átalakulást. 

Cél, hogy a folyamat végére a különböző forrásból összegyűjtött adatok egy helyen, átláthatóan, a munkatársak számára elérhetően álljanak rendelkezésre, hogy a megfelelő szinteken megvalósulhasson az adatvezérelt döntéshozatal.

Szükségessé válhat bizonyos rendszerek digitalizálása, új technológia bevezetése a magasabb ügyfélélmény érdekében, új munkamódszerek, kultúra integrálása, mindig a helyzettől függően. 

De legfőképpen és mindenképpen szükség van/lesz egy saját digitális átalakulási stratégiára.  

Összefoglalás:

  • Nagyon gyakori problémaforrás, hogy az adatok nem elég átláthatóak a megfelelő döntéshozatalhoz; a döntéshozatal nem a begyűjtött adatokon alapszik,
  • nagy kockázatot vállal az a vezető, aki még nem tett lépéseket a digitális átalakulási stratégia megalkotásának irányába,
  • a digitális lehetőségek felkarolása új lehetőséget jelent üzleted számára, így tudtok a növekvő ügyféligényeknek eleget tenni, az éleződő versenyben helytállni.

 Bíró Orsolya

A SZERZŐRŐL


Lényemből fakadóan kíváncsi vagyok az emberekre, a szervezetekre, és

kölcsönhatásaikra működés közben. 

Azért dolgozom, hogy minél több vezetőnek segíteni tudjak saját munkaidejét felszabadítani, bevételei és cége növekedése mellett.  Ezt a célt egyrészt az üzleti folyamatok dokumentálásával, optimalizálásával segítek elérni, másrészt a delegálási képességeik elmélyítésével.
Belső működési auditot készítek, hogy feltárjam a kiaknázatlan lehetőségeket, és gátat szabjak az erőforrás pazarlásának.

Kapcsolódó bejegyzések

Ne maradj le újdonságainkról!

 Iratkozz fel hírlevelünkre, és maradjunk kapcsolatban!