Hogyan készíts folyamatábrát néhány perc alatt, és válj profivá néhány óra alatt - InvenQ - Üzleti átalakulás és optimalizálás

Kínszenvedés találni egy jó folyamatábra készítő eszközt. A neten sok elérhető, azonban többnyire angolul, telepíteni kell, bonyolult ábrák, ikonok, felhasználási lehetőségek egész sorával bombáznak, miközben neked gyorsan kell egy saját folyamatmodell.

More...

Éppen ezért összegyűjtöttük melyek a legfontosabb ismérvei egy könnyen és egyszerűen használható folyamatábra készítő eszköznek:

 • 1
  Online elérhető: azaz felhőalapú, így nem kell program telepítéssel, lokális, időnként elavuló verziókkal időt vesztegetni. Minden munkatárs bárhonnan, bármikor a legutolsó, aktuális verziót érheti el. Egy rövid regisztráció és máris használható eszköz a mai követelmény.
 • 2
  Könnyű, intuitív a használata: az interneten sokfajta, akár professzionális eszköz is elérhető, azonban egy bonyolultsági szint fölött nem alkalmasak a kezdő, alkalmi felhaszálók számára, hiszen többnyire már tegnapra kell az a folyamatábra, nincs idő bonyolult programok megtanulására. Fontos követelmény tehát, hogy azonnal és könnyen használható eszközhöz nyúljunk, amely intuitívan, drag-and-drop módszerrel "tanítja" és támogatja folyamatmodellünk elkészítését.
 • 3
  BPMN kompatibilitás:​​​​ az egyszerűség mellett, azonban tartani kell az iparágban már elfogadott Business Process Management and Notation nyelv szabványait, nem érdemes feltalálni a spanyol viaszt. Mihelyt hivatalosan is használni szeretnénk "rajzainkat" szükséges lesz, hogy az iparági standarddal kompatibilisek legyenek.
 • 4
  Dokumentumok kezelése legyen megoldott: rendkívül hasznos tulajdonság, ha az egyes folyamatlépésekhez  kapcsolódó dokumentumok hozzárendelhetőek, csatolhatók. Gondoljunk egy jogosítási folyamatra, mennyire megkönnyíti a folyamatot, ha adott ponton az éppen aláírandó, átnézendő dokumentumokat egy helyen lehet elérni; a folyamatlépéshez kapcsolódó tudnivalók, szabályzatok, leírások a munkatársaink eligazodását nagyban tudják segíteni. A jó folyamatábra készítő program a kapcsolódó dokumentumokat is kezeli, dokumentum modell létrehozásán keresztül.
 • 5
  Feladatok végrehajtóinak, jogosítóknak, felelősöknek a kezelése: ha már modellezzük működésünket, akkor feltétlenül szeretnénk látni, hogy az egyes feladatok végrehajtásáért, ellenőrzéséért, esetleges jogosításáért melyik szervezet, osztály, pozíció felelős; a folyamatmodell mögötti szervezeti modell van ebben segítségünkre, a szervezeti modell egy szervezeti folyamatábra elengedhetetlen feltétele.

Összefoglalás:

 • angle-double-right
  Folyamatábra a szervezeti működés átlátásának leghatékonyabb eszköze.
 • angle-double-right
  Folyamatábrát tudjunk gyorsan, könnyen, érthetően elkészíteni - alap elvárás egy szerkesztő programmal szemben.
 • angle-double-right
  Ha éppen folyamatábra szerkesztőt keresel, próbáld ki a miénket, mely az összes fenti kritériumnak megfelel.


>