üzleti folyamatok

Üzleti folyamatok fejlesztése a hatékonyságért

ITT MEGTALÁLOD A TIPPEKET, ESZKÖZÖKET, HOGY HOGYAN LEGYENEK FOLYAMATAID JÓL SZERVEZETTEK


Mert hatékony és sikeres vállalat nem képzelhető el hatékony és átlátható üzleti folyamatok nélkül. Nincs más út: hatékony működés csak jól működő, könnyen áttekinthető üzleti folyamatok mentén valósítható meg. Igaz ez most induló vállalkozásokra, csakúgy mint a közepes és a nagyvállalatokra. A vállalatvezetők képessége, hogy átlássák saját folyamataikat, jelentheti a különbséget siker és bukás között. 
Üzleted fejlesztéséhez fejleszd folyamataid!

Folyamataid fejlesztéséhez az évtizedek alatt bizonyított legjobb módszer a modellezés (leginkább a nemzetközi BPMN szabvány szerint). 3 érv, hogy modellezd folyamataid:

Könnyebb döntéshozatal

Amit nem tudsz modellezni, azt végrehajtani sem. A folyamatmodelled megalkotása közben nyilvánvalóvá válnak a hiányok és feleslegek.

Hatékonyság növekedés

Ha nincsenek fölösleges ismétlések, logikai ugrások, akkor hatékonyabb lesz a vállalat, a működési költség akár 30%-kal is csökkenthető.

Rendezett dokumentáció

Egy jó folyamatmodell része az egyes alfeladatokhoz kapcsolódó dokumentáció. Így véget lehet vetni az email és a kallódó papírok sokaságának.

+1 érv: a munkatársaid idegörlő kapkodás helyett az érdemi munkára tudnak fókuszálni, így elégedettebb lesznek.

Az alábbiakban a bejegyzéseket találod, amit folyamatfejlesztés, modellezés és ezek gyakorlati hasznai témában írtunk:

Miért folyamatok és BPMN?

Ha a vállalatra úgy tekintünk, mint üzleti folyamatok összességére, akkor máris látszik, hogy miért fontos folyamatokban gondolkodni. Az a legjobb, ha már az első perctől, bevonva a munkatársakat is.

Hogyan modellezz?

Minden bizonnyal számos eszköz a rendelkezésedre áll. Folyamatábrát többé kevésbé mindenki tud "rajzolni". Egy BPMN eszköz azonban jóval több tud egyszerű folyamatábra készítésnél.

Esetleírások

Érdekes esetek arról, hogy miért érdemes folyamatokban gondolkodni. Vállalati szinten, és akár a hétköznapi életben is. 

Folyamatok egy retorika klubban, avagy hétköznapi példa a folyamatszemlélet hatékonyságára

Olvass tovább

Modellezd folyamataid a legegyszerűbben!

Saját fejlesztésű szoftverünkkel, intuitívan, a lehető legegyszerűbben, mégis BMPN kompatibilisen tudod folyamataidat modellezni, egy helyen tartani, rendezni a működési anomáliákat. Próbáld ki!


Díjmentes konzultáció

Minden új ügyfelünknek 1 alkalommal díjmentes konzultációt biztosítunk, amikor megbeszéljük az igényeket, elképzeléseket. Az alábbi linken tudsz jelentkezni, és mi hamarosan megkeresünk.

>